Topp 5 Bästa Smartwatch 2024

Letar efter en smart klocka Köp inte innan du läser detta
David Jones

David Jones

David är en instrumentingenjör och brinner för att använda alla typer av elektronik. Han är expert på detta område.

Författarens anteckning: Innan vi släppte den här rapporten tillbringade vi två månader med att analysera olika märken av smarta klockor som är heta på marknaden. Vi har valt ut 21 produkter med högsta betyg. Enligt experternas åsikter och konsumenternas utvärdering har vi valt ut de fem bästa smartklockorna. Rangordningen kommer att visas i slutet av artikeln.

Med utvecklingen av samhället har smart klocka, som en ny typ av bärbar enhet, många funktioner som traditionella klockor inte har. Förutom att vara ett urval av tillbehör kan den möta människors behov av hälsa, bekvämlighet och diversifiering.

Här är anledningen till att smartklockor växer i popularitet

Jag får också ofta frågan:

“Hur ska jag välja en smartklocka?”

“Vilka element ska jag fokusera på?”

“Är det värt att köpa?”

Jag tror att den här artikeln kan hjälpa dig.

Varför Välja Klocka Med Exakt Hälsodetektion?

Generellt sett är detekteringsfunktionen hos avancerade smarta klockor relativt exakt. Den kan upptäcka användarens hjärtfrekvens, blodtryck, sömnkvalitet och andra hälsoindikatorer i realtid genom inbyggda sensorer, och ladda upp data till den stödjande appen för analys och inspelning.

Baserat på användarens hälsodata kan smarta klockor ge några riktade hälsoråd, såsom rimlig kost, måttlig motion etc., för att hjälpa användare att bättre hantera sin hälsa.

Exakta smarta klockor av högsta klass kan också varna användare om möjliga avvikelser, såsom för hög puls, lågt blodtryck, etc., och omedelbart påminna användarna om att vara uppmärksamma och vidta motsvarande åtgärder.

Användare kan kontrollera sin hälsostatus när som helst och spåra hälsoförändringar, vilket är bekvämt för att hantera sina egna hälsodata. Hjälp användarna att till fullo förstå sin egen hälsostatus, men också förbättra användarnas uppmärksamhet på hälsa och främja användarna att forma en hälsosam livsstil.

Med den kontinuerliga förbättringen av hårdvaruteknologier som processorer, sensorer och minne, har moderna smarta klockor mer kraftfulla dator- och lagringsmöjligheter och kan stödja fler typer av sensorer. Smartwatches kan i allt högre grad ge en bättre användarupplevelse genom förbättrad mjukvarudesign och användargränssnitt. Till exempel kan augmented reality-teknik (AR) och röststyrningsfunktioner göra det lättare för användare att interagera med klockan.

Men vi hittade också många problem i testet.

För att minska kostnaderna kan många handlare använda batterier med mindre kapacitet och kortare batteritid. Eftersom användningen av smarta klockor behöver köra olika applikationer och sensorer för att övervaka användaraktivitet, puls, sömn och annan information, är batteritiden vanligtvis kortare än för vanliga klockor. frekvent laddning krävs vid högfrekvent användning. leda till dålig erfarenhet.

Smarta klockor kan lagra personlig känslig information, såsom hälsodata, platsinformation etc., och om de inte är ordentligt skyddade finns det risk att bli hackad eller läckt.

Generellt sett är det inte lätt att välja en bra smartklocka på denna blandade marknad.

Du bör leta efter

Olika smarta klockor kommer att ha olika funktioner, såsom pulsmätning, stegräknare, Bluetooth-samtal, betalningsfunktion och så vidare. Du måste välja den funktion som passar dig efter dina behov.

Den smarta klockans skärmstorlek och visningseffekt är också mycket viktiga faktorer. Ju större skärm, desto mer information kan du se, och den goda visningseffekten säkerställer informationens tydlighet och läsbarhet.

Generellt sett kommer batteritiden för en smartwatch att påverka dess användningstid. Du måste välja en klocka med lång batteritid så att du kan minska antalet laddningar.

Den smarta klockan måste vara ansluten till mobiltelefonen, så du måste bekräfta om den smarta klockan är kompatibel med ditt mobiltelefonsystem.

Du Bör Undvika

Jag tror att en smart klocka som kan stödja Bluetooth-samtal verkligen kan slockna utan mobiltelefon. Tro mig, en klocka som stöder Bluetooth-samtal kan avsevärt förbättra ditt livs bärbarhet.

Genom att köpa en smart klocka med stark vattentät prestanda kan du använda den fritt i vatten eller i en fuktig miljö.

Hälsodetekteringsfunktionen hos smarta klockor kräver vanligtvis användning av flera sensorer som pulssensorer och accelerometrar. Om en smartklocka använder sensorer på högre nivå och har fler sensorer, tenderar dess hälsoövervakningsfunktioner att vara mer exakta.

Jämfört med traditionella klockor är priset på smarta klockor generellt sett högre, och det är stora skillnader i funktioner och märken. Vår rapport låter dig inte välja det billigaste eller dyraste alternativet, utan du måste kombinera din egen budget.

Som en som använder otaliga smartklockor kunde jag inte låta bli att räkna ut och ta reda på att de flesta modeller från de stora märkena faktiskt höjer priset med 30% bara för själva märkesnamnet.

I vårt test övervägde jag flera dimensioner, men om jag vill plocka ut det viktigaste tillståndet tror jag att det är “hälsoövervakning”.

Moderna människor ägnar mer och mer uppmärksamhet åt sitt hälsotillstånd, så hälsoövervakningsfunktionen hos smarta klockor har blivit en mycket viktig funktion. Tillsammans med den gradvisa ökningen av antalet personer med kroniska sjukdomar kan smarta klockor övervaka användarens fysiska tillstånd genom sensorer som blodtryck och blodsyre, och hjälpa användare med tidig upptäckt och förebyggande.

Vi utvärderar utifrån följande kriterier

Noggrannhet av hälsokontroller

Batterikapacitet

Skärmupplösning

Bluetooth-samtalsstabilitet

Kompatibel i sportläge

Mångsidighet

Vattentät och dammtät prestanda

Utseende design

De 5 Bästa Smartwatch och Smartklockor

Under de senaste två månaderna har vi testat över 21 olika smartklockor. Dessa är de fem bästa modellerna baserat på våra experters bedömning och användarrecensioner:

1 499 kr

A+

SKÄRMUPPLÖSNING
99%
DATANÖRHETEN
95%
VATTENTÄT
94%
BATTERIKAPACITET
99%
VÄRDE FÖR PENGAR
97%

9.9

4.5/5

Över 30 000 betyg...

Varför välja LUXO smart klocka?

I vår testning frågade vi testare om deras övergripande erfarenhet. Som det visar sig är LUXO, med sina exceptionella funktioner och användbara användargränssnitt, den klara favoriten. Den överträffar andra enheter, med exceptionellt detaljerad och noggrann hälsoövervakning samt lång batteritid och hundratals anpassningsbara urtavlor.

Funktion: Den här testade modellen drar full nytta av alla möjligheter som moderna smartklockor erbjuder, med möjligheten att ta emot samtals- eller appaviseringar i realtid, samt ställa in påminnelser. Dessutom möjliggör kroppsanpassade smartklockor särskilt noggrann kroppsövervakning. Mät blodvärden och övervaka hjärtfrekvensen 24/7. Det är värt att notera att LUXO självständigt utvecklade ett MAI-hälsobedömningssystem, som kan omvandla våra dagliga data till mer intuitiva värden genom AI-igenkänning. De individuella värdena kontrollerades av våra experter och LUXO kunde poängsätta dem med exceptionell noggrannhet. En annan användbar funktion är sömnspårning, som exakt registrerar de olika sömnstadierna för att optimera din sömn och göra dig mer vilsam. Kan styra mobiltelefonmusik och ta bilder på distans.

Övriga funktioner: blodsyreövervakning hela dagen, enknappsmätning av flera uppsättningar värden, väderapplikation, whatsapp, väckarklocka, stoppur, ficklampa, röstassistent, mobiltelefonsökare (fjärrvibration eller ringsignal).

Fitness Tracker: Luxo har inbyggda mer än 100 sportlägen som löpning, hoppning och cykling, stöder automatisk igenkänning av vanliga sportlägen och kan också hjälpa till att utvärdera dagliga träningsförhållanden. Applikationen kan användas för att skapa statistik för olika sporter.

Skärm: Enheten har en särskilt hög upplösning som klart överträffar konkurrenterna, vilket möjliggör utmärkt positionering i användargränssnittet. Kommer med mer än 200 urtavlor att välja mellan, och du kan även anpassa den själv

Batteri: Även vid hård användning visade tester exceptionellt långa körtider. Batteriet har inte bara en särskilt hög lagringskapacitet, det laddas också förvånansvärt snabbt. Under den inbyggda laddkabeln tar det i genomsnitt mindre än 50 minuter för de tre maskinerna att vara fulladdade.

Pledge: Luxo är helt klart säker på sin produkt. Det är därför han annonserar en pengarna-tillbaka-garanti väldigt öppet. Naturligtvis kollade vi upp detta och returnerade den begagnade smartklockan efter 29 dagar. Full återbetalning inga frågor tre dagar efter mottagandet. Vid det här laget gör vi tummen upp.

FÖRDELAR

NACKDELAR

A

SKÄRMUPPLÖSNING
94%
DATANÖRHETEN
95%
VATTENTÄT
93%
BATTERIKAPACITET
94%
VÄRDE FÖR PENGAR
92%

9.5

4.1/5

Galaxy Watch5 Pro erbjuder en rad funktioner och funktioner som tillgodoser behoven hos smartwatchentusiaster. Men efter noggrann analys finns det vissa aspekter av denna enhet som kanske inte uppfyller allas förväntningar.

Från och med designen har Galaxy Watch5 Pro en elegant och stilren look, vilket säkerställer att den kompletterar alla kläder. Vissa användare kan dock tycka att klockan är något skrymmande och tung, vilket potentiellt kan påverka långtidskomforten under långvarig användning.

När det gäller prestanda utmärker Galaxy Watch5 Pro med sin kraftfulla processor, vilket möjliggör smidig navigering och snabba appstarter. Ändå har vissa användare rapporterat enstaka fördröjningar och mindre mjukvarufel, vilket kan vara frustrerande ibland.

En av de utmärkande funktionerna hos Galaxy Watch5 Pro är dess omfattande hälso- och fitnessspårningsfunktioner. Med en rad sensorer, inklusive pulsmätning och sömnspårning, ger den värdefulla insikter om ens välbefinnande.

På nackdelen verkar batteritiden vara ett problem, med vissa användare som uttrycker besvikelse över enhetens uthållighet. Även om det kan pågå under en dag med måttlig användning, kan tung användning eller långa utomhusaktiviteter kräva frekvent laddning.

FÖRDELAR

CONS

B

SKÄRMUPPLÖSNING
94%
DATANÖRHETEN
95%
VATTENTÄT
93%
BATTERIKAPACITET
94%
VÄRDE FÖR PENGAR
92%

9.1

4.1/5

Watch SE är en berömvärd smartklocka som verkligen har sina förtjänster. Enheten erbjuder en livfull skärm med utmärkt pekrespons, vilket skapar en trevlig användarupplevelse.

När det gäller funktionalitet levererar Watch SE på flera fronter. Dess integration med iOS-ekosystemet möjliggör sömlös anslutning till iPhone-enheter, vilket möjliggör enkel synkronisering av aviseringar, samtal och meddelanden. Klockans konditionsspårningsfunktioner är också anmärkningsvärda, ger exakta mätningar av olika aktiviteter, pulsmätning och till och med omfattande sömnspårning.

Det finns dock ett par områden där Apple Watch SE kommer till korta jämfört med dess avancerade motsvarigheter. För det första, till skillnad från flaggskeppsmodellerna, saknar SE en alltid-på-display, vilket kan vara obekvämt för användare som ofta tittar på sin klocka för information. Dessutom kan frånvaron av avancerade hälsofunktioner som övervakning av blodsyrenivån göra dem besvikna som söker djupgående hälsoinsikter.

Dessutom kan batteritiden ibland vara otillräcklig, vilket kräver daglig laddning för konsekvent användning. Även om detta kanske inte utgör ett problem för de flesta användare, kan de som föredrar längre perioder mellan debiteringarna tycka att det är begränsande.

FÖRDELAR

NACKDELAR

B

SKÄRMUPPLÖSNING
94%
DATANÖRHETEN
95%
VATTENTÄT
93%
BATTERIKAPACITET
94%
VÄRDE FÖR PENGAR
92%

8.9

3.8/5

Watch 3 Pro är en smartklocka som erbjuder en rad funktioner men som kanske inte uppfyller alla användares förväntningar. Ur designsynpunkt har den en förstklassig byggkvalitet med ett hölje av rostfritt stål och keramisk baksida, som utstrålar ett sofistikerat och elegant utseende.

När det gäller skärm har Watch 3 Pro en levande AMOLED-panel som ger skarpa bilder och rika färger.

En anmärkningsvärd aspekt av denna smartwatch är dess omfattande hälso- och fitnessspårningsfunktioner. Den erbjuder omfattande övervakning av hjärtfrekvens, sömnmönster, stressnivåer och till och med SpO2-nivåer, vilket gör att användare kan få värdefulla insikter om deras allmänna välbefinnande. Dessutom möjliggör den inbyggda GPS-funktionen exakt spårning av utomhusaktiviteter.

Det finns dock några nackdelar att överväga. För det första kanske batteritiden för Huawei Watch 3 Pro inte uppfyller kraven från tunga användare, eftersom den kräver frekvent laddning för att upprätthålla optimal prestanda. Detta kan vara obekvämt för individer som föredrar längre tid mellan laddningarna.

Dessutom är klockans kompatibilitet begränsad till endast Android-enheter, vilket kan fjärma potentiella kunder som använder iOS-enheter. Bristen på stöd för tredjepartsappar jämfört med andra smartklockor på marknaden är också värt att notera.

FÖRDELAR

NACKDELAR

B-

SKÄRMUPPLÖSNING
94%
DATANÖRHETEN
95%
VATTENTÄT
93%
BATTERIKAPACITET
94%
VÄRDE FÖR PENGAR
92%

8.5

4.2/5

Polar Pacer Pro är en smartklocka som kanske inte uppfyller alla användares förväntningar. Även om det erbjuder några anmärkningsvärda funktioner, finns det vissa aspekter som kan anses vara nackdelar för potentiella köpare.

Från och med designen har Polar Pacer Pro en enkel och diskret estetik, som kan tilltala dem som föredrar en mer minimalistisk look. Men jämfört med andra smartklockor på marknaden saknar den premiumkänslan och visuella känslan som många användare söker i en avancerad enhet.

När det gäller funktionalitet utmärker Pacer Pro sig när det gäller träningsspårningsförmåga. Den ger noggrann övervakning av olika aktiviteter, hjärtfrekvens och sömnmönster, vilket gör att användare kan få värdefulla insikter om deras övergripande kondition och välbefinnande. Klockan har även inbyggd GPS för exakt spårning av utomhusträning.

Däremot där Polar Pacer Pro kommer till kort är dess begränsade smarta funktioner. Den saknar det omfattande appekosystemet som ses i andra smartklockor, vilket innebär att användarna har begränsade möjligheter att anpassa och utöka klockans funktionalitet bortom träningsspårning. Dessutom är dess kompatibilitet främst fokuserad på Android-enheter, vilket potentiellt lämnar iOS-användare med en suboptimal upplevelse.

En annan nackdel är den relativt kortare batteritiden jämfört med vissa konkurrenter. Detta kan vara obekvämt för användare som föredrar längre perioder mellan laddningarna, särskilt under längre utomhusaktiviteter eller resor.

FÖRDELAR

NACKDELAR

TOP PICKS

1 st

ALL-IN-ONE SMARTWATCH

NU 50% RABATT

Smartwatch förstås som en förlängning av din smartphone, närmare din kropp, från vilken den drar mycket specifika fördelar: under möten meddelas du om inkommande meddelanden och dina kroppsvärden övervakas optimalt.

Alla modeller uppfyller dock inte dessa krav. I våra praktiska tester frågade vi slumpmässigt utvalda testare om deras användarupplevelse. LUXOSMART smartwatch har ett särskilt funktionellt användargränssnitt och har visat sig vara den mest populära. Den överträffar andra enheter, med exceptionellt detaljerad och noggrann hälsoövervakning och lång batteritid.

Jag har inte särskilt höga förhoppningar på det här märket i sig, eftersom jag inte känner till det, så jag är orolig för hans efterförsäljningsproblem, men jag upptäckte att de annonserade hans pengarna-tillbaka-garanti mycket öppet. Naturligtvis kollade vi upp detta och returnerade en begagnad smartklocka efter 29 dagar. Fick varorna inom tre dagar utan problem och återbetalade hela beloppet. Vid det här laget ger vi det en tumme upp.

Tro mig, jag har aldrig fallit i fällan att köpa elektroniska produkter, du kan köpa denna smarta klocka med full tillförsikt, eftersom den täcker alla fördelar du vill ha, jag kan verkligen inte hitta några nackdelar att beskriva den, och priset är rättvis.

230,000+

How we rate?


This score is based on four key metrics – extensive testing, level of benefits, customer feedback and brand reputation. We set exceedingly high testing standards for our readers so you can have full confidence in our recommendations.

We are a free online resource that strives to offer helpful content and comparison features to our visitors. We accept advertising compensation from companies that appear on the site, which impacts the location and order in which brands (and/or their products) are presented, and also impacts the score that is assigned to it. Company listings on this page DO NOT imply endorsement. We do not feature all providers on the market. Except as expressly set forth in our Terms of Use, all representations and warranties regarding the information presented on this page are disclaimed. The information, including pricing, which appears on this site is subject to change at any time.